miercuri, 25 ianuarie 2012

La spital, după ce a fumat o “ţigară”

Un tânăr de 15 ani, elev la Liceul Nr. 6 din Târgovişte, a fost preluat de ambulanţă chiar în timpul orelor, după ce I s-a făcut rău. Cum era şi firesc, conducerea unităţii şcolare  spune că elevul a mâncat un sendviş stricat, însă chiar el spune că a fumat o ţigară.
 <!-- more -->
Medicii de la Spitalul Judeţean din Târgovişte îl văd pe elev ca pe un posibil consummator de etnobotanice. “Nu cunosc faptul că a consumat etnobotanice. Ştiu doar că unui elev i s-a făcut rău. AM mers la cabinetul medical. A fost întrebat ce i s-a întâmplat şi a declarat că a mâncat un sendviş”, a declarat prof. Elena Şeran, directoarea Liceului Nr. 6 din Târgovişte.
În Târgovişte, magazinele de vise au fost închise, anul trcut, în urma unei hotărâri de Consiliu Local, iar patronii, amendaţi. Cu toate acestea, cei care vor cu adevărat să îşi procure etnobotanice o pot face de pe internet, acolo unde afacerea merge ca pe roate iar administratorii site-urile sunt greu de depistat. La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte ajung anual aproximativ 10 persoane consumatoare de astfel de substanţe, sub o formă sau alta.
Conducerea unităţii spitaliceşti spune că în curând se va achiziţiona aparatură specializată de depistare a substenţelor interzise. Spitalul Judeţean ar fi al doilea spital din ţară, după Floreasca, ce deţine o astfel de aparatură.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu