miercuri, 6 februarie 2013

Conflict de muncă la Erdemir Târgovişte! Directorii, salarii de peste 10 mii de euro, muncitorii - nici 250 de euro!

Salariatii din ERDEMIR ROMANIA ( o societate metalurgica din Targoviste cu cca. 300 salariati ) sunt in pragul conflictului de munca . In ultimii doi ani ne confruntam cu un fenomen fara precedent de injustitie sociala . Raportul dintre salariul minim si salariul maxim a depasit 43 . Astfel suntem in situatia in care sal. minim are val 1068 lei ( cca. 240 euro) iar maximul depaseste valoarea de 10 400 euro . Fondul de salarii este consumat in proportie de mai bine de 20 % doar de citiva directori .

2. Suntem aici pentru ca ne intereseaza viitorul SC ERDEMIR ROMANIA , pretuim aceasta companie si vom face tot ce depinde de noi pentru a nu permite ca despotismul , nepasarea si oportunismul unora sa generaze pe viitor tensiune sociala .

3. Aceasta actiune este o modalitate legala de a incerca sa promovam interesul salariatilor din ERDEMIR ROMANIA , folosind toate mijloacele pe care le avem la dispozitie , fara a incalca legea .

4. Sindicatul a cerut implementarea unei grile salariale care sa diminueze fenomenul de polarizare sociala si sa permita o crestere a salariilor din plaja 1068 lei - 3565 lei cu un procent mediu de 17,5 % . Sindicatul cere ca salariile managementului sa se mentina la valorile actuale deoarece sunt departajate considerabil fata de plaja salariala pentru care sindicatul cere a se aplica cresterea salariala . Propunerea patronatului este de 5% pentru toti salariatii si mentinerea actualelor raporturi de departajare .

5. Sindicatul este ingrijorat si de faptul ca se tot apeleaza la serviciile a diverse firme , intodeauna aceleasi , firme ce realizeaza profituri foarte mari avind ca principal partener de afaceri SC ERDEMIR ROMANIA .

6. Sindicatul doreste sa realizeze un contact direct cu proprietarul acestui activ , si anume OYAK GROUP , si sa i se acorde sansa sa - i prezinte acestuia toate problemele acumulate in ultimii doi ani , deoarece nu exista un dialog social real intre sindicat si actualul management ;

7. Actiunea din fata Ambasadei Turciei nu este o actiune de protest ci o modalitate de a cere sprijin , de a reusi un contact direct cu membrii consiliului de administratie ai OYAK GROUP .

8. Colegii de la sindicatul TURK METAL SENDIKASI , in semn de sprijin si solidaritate cu actiunea noastra, vor avea si ei o actiune asemanatoare la managementul central al OYAK iar in cazul in care vom fi nevoiti sa declansam greva de avertisment si greva generala , vor face si dinsii o greva de solidaritate cu noi .

9. Pe data de 08 februarie 2013 Sindicatul VALAHIA va inregistra conflictul de munca in cadrul ERDEMIR si va notifica Ministerul Muncii prin ITM Dambovita , in vederea concilierii . Daca si concilierea va esua atunci vom declansa greva de avertisment si greva generala .

10. In Romania fenomenul de stratificare sociala si injustitie sociala ia amploare si consideram ca sindicatele trebuie sa ia atitudine pentru a se intra in normalitate .



Presedinte Sindicatul Valahia

Nicolae DragodanescuConflict de muncă la Erdemir Târgovişte ,Directorii salarii de peste 10 mii de euro muncitorii - nici 250 de euro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu