miercuri, 17 august 2011

100 de copii şi tineri târgovişteni, în dialog cu inventatorii români

Întâlnirea a fost posibilă prin organizarea unei Şcoli de Vară, care are ca temă proprietatea intelectuală. Iniţiativa este a Centrului Europe Direct din cadrul Bibliotecii Judeţene Ion Heliade Rădulescu din Târgovişte, iar manifestările au ajuns anul acesta la cea de-a treia ediţie.
“Şcoala de vară este organizată pentru a veni în sprijinul acestei categorii de public cu privire la alegerea unei viitoare cariere, mergând până la dezvoltarea propriei mici afaceri”, spune Vlăduţ Andreescu, manager Europe Direct Târgovişte.
 <!-- more -->
Participanţii au aflat astăzi poveştile de viaţă ale unor inventatori recunoscuţi în România, unul din judeţul Prahova – Justin Capră, omul care a inventat primul rucsac zburător, un aparat individual de zbor, şi celălalt de la noi, din Dâmboviţa – Liviu Minescu, o persoană care i-a încântat cu microfonul cu memorie internă, care poate substitui în orice moment o orchestră.
“Dorim să stimulăm creativitatea şi spiritul antreprenorial. Este un lucru pe care-l facem de trei ani, pentru că am observat interes din partea copiilor şi a tinerilor”, precizează Carmen Vădan, directorul Bibliotecii Ion Heliade Rădulescu din Târgovişte.
În zilele următoare, copiii şi tinerii vor afla ce este proprietatea intelectuală, amănunte despre contrafacerea produselor şi cum se pot apăra chiar de la specialiştii Oficului de Stat pentru Invenţii şi Mărci, partenerul tradiţional al Şcolii de Vară organizată de Centrul Europe Direct Târgovişte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu