vineri, 30 septembrie 2011

Forţă şi tactică Brigăzii Speciale a Jandarmeriei

Astăzi, la Centrul de Pregătire Jandarmi Ochiuri, s-a încheiat cel de-al doilea exerciţiu internaţional de pregătire a militarilor jandarmi. Au participat la cursuri reprezentanţi ai structurilor de ordine din opt ţări – China, Franţa, Quatar, Iordania, Republica Moldova, Ucraina, Serbia şi România.
Exerciţiul „INTERNATIONAL STAFF TRAINING EXERCISE 2011” a avut ca obiectiv general stabilirea unor proceduri de lucru comune între forţele de jandarmerie provenind din state diferite, prin constituirea unui stat major proiectabil şi antrenarea acestuia pentru îndeplinirea unei misiuni în baza unui mandat stabilit. 
 <!-- more -->

Inspectorul şef al Inspectoratului General al jandarmeriei Române, colonelul Costel Gavrilă, a venit la Ochiuri însoţit de directorul general al Direcţiei Generale de management Operaţional din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, chestorul de poliţie Adrian Romanică.
“Acest proiect al Jandarmeriei Române, de a desfăşura exerciţii internaţionale, este unul îndrăzneţ şi îmi doresc să devină tradiţie. Ca militari, pe toţi ne leagă aspecte comune: respect faţă de lege, dragoste faţă de meserie, respectarea drepturilor omului şi dorinţa de a face bine comunităţii. La finalul acestui exerciţiu, aţi căpătat un plus de experienţă pe care îl veţi manifesta în activităţile ulterioare”, a precizat colonelul Costel Gavrilă.
După înmânarea certificatelor de absolvire, participanţii au fost invitaţi să asiste la un exerciţiu demonstrativ cu mai multe componente: restabilirea ordinii publice; eliberarea unui grup de ostatici prin intervenţia echipelor de asalt ale Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei şi evacuarea acestora cu aparatele de zbor ale Inspectoratului General al Aviaţiei.
Punctul inedit, care i-a ţinut cu sufletul la gură pe invitaţi, s-a consumat în poligonul de tragere, unde jandarmii din cadrul Batalionului I Antiterorism şi Acţiuni Speciale al Brigăzii Speciale de Intervenţie au demonstrat ce însemnă spiritul de echipă şi încredere în camarazii de armă. Pur şi simplu, comandantul batalionului s-a aşezat în ploaia de gloanţe, fără a-i fi teamă că va fi atins. Subalternii săi aveau sub tir inamicul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu