miercuri, 7 decembrie 2011

Angajată a APIA Târgovişte, cercetată de DNA

Procurorii au reţinut în sarcina ei instigare la infracţiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, în formă continuată.
“La data de 12 mai 2007, inculpata Bănuţă Florica, în calitate de consilier la A.P.I.A – Centrul Local Târgovişte, a determinat un număr de nouă persoane din comuna Băleni, judeţul Dâmboviţa, să formuleze cereri de acordare de sume de bani alocate prin Fondul European de Garantare Agricolă (F.E.G.A.)
 <!-- more -->

cunoscând că persoanele respective nu sunt îndreptăţite să primească astfel de fonduri. Inculpata a redactat cererile de plată şi a contribuit la întocmirea documentaţiei pe care a depus-o personal la A.P.I.A – Centrul Local Târgovişte. Inculpata le-a dat asigurări că aceasta este o modalitate legală de a obţine sume de bani în folosul comunităţii ( ex. întreţinerea islazului comunal) deşi ştia că niciuna dintre persoanele care au formulat cereri nu aveau drept de folosinţă a terenurilor pentru care au solicitat subvenţie”, se arată în comunicatul DNA.
Ca urmare a celor nouă cereri, persoanele respective au încasat în mod necuvenit suma totală de 53.644,56 lei (echivalentul a aproximativ 16.393 euro) din Fondul European pentru Garantare în Agricultură, bani pe care i-au restituit Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Târgovişte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu