duminică, 11 decembrie 2011

Sucventii pentru Agricultorii dâmboviţeni

Agricultorii dâmboviţeni care vor să beneficieze de acciza redusă pentru motorina utilizată în agricultură în anul 2012 trebuie să depună la APIA Dâmboviţa o cerere de acord prealabil pentru finanţarea prin rambursare până la sfârşitul lui decembrie.
După obţinerea acordului prealabil, emis de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Dâmboviţa, beneficiarii trebuie să depună la centrul APIA o cerere pentru determinarea trimestrială a cantităţii de motorină pentru care se aplică ajutorul de stat sub formă de rambursare.
Cererea se depune până la finele lunii următoare trimestrului pentru care se solicită rambursarea şi este însoţită de o situaţie centralizatoare privind cantităţile de motorină achiziţionate în trimestrul respectiv, precum şi documentele prevăzute de Ordinul 126/2010.
Potrivit HG 408/2010, pentru motorina utilizată la efectuarea lucărilor mecanice în agricultură se stabileşte o acciză redusă de 21 euro/1000 litri. Diferenţa dintre acciza standard şi cea redusă se acordă ca ajutor de stat sub forma de rambursare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu