joi, 12 ianuarie 2012

Nu vor fi probleme cu salariile profesorilor!

Conform evaluărilor Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Dâmboviţa, făcute pe baza datelor oferite de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa, finanţarea unităţilor de învăţământ este asigurată până la finele anului.
Zvonurile conform cărora nu există bani pentru plata profesorilor au fost dezminţite de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa. “La nivelul judeţului Dâmboviţa, inspectoratul şcolar a furnizat deja Direcţiei de Finanţe Publice datele privind efectivele şcolilor şi tipurile de şcoli, iar Direcţia de Finanţe a făcut alăcările pentru şcolile respective şi banii ajung până la sfârşitul anului. Deci finanţarea unităţilor şcolare este asigurată”, a declarat inspector şcolar general adjunct Iulian Brezeanu. De asemenea s-a făcut alocările de fonduri şi pentru cheltuielile materiale.
Fondul de salarii a fost obţinut prin noua metodă de calcul a standardelor de cost pe elev sau preşcolar. Această nouă modalitate de finanţare a învăţământului preuniversitar ia în calcul nivelul de învăţământ, filieră, profil, mărimea şi tipul unităţilor de învăţământ, de mediul în care se află – urban sau rural. În calcularea standardelor de cost pe elev/preşcolar/an se ţine cont şi de anumiţi coeficienţi, precum cei de temperatură pe zone geografice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu