duminică, 29 ianuarie 2012

SALVAŢI DE LA ÎNGHEŢ

 Dacă ar fi dormit pe stradă în frig, ar fi murit în doar doouă ore. Trei bărbaţi, cunoscuţi ca oameni ai străzii, au fost ridicaţi din Piaţa 1 Mai din Târgovişte şi duşi într-un adăpost cald şi primitor. Poliţia Locală şi Ambulanţa s-au ocupat de ei.
 <!-- more -->
Oamenii au fost salvaţi la timp, înainte ca gerul să le afecteze sănătatea. Avea deja degerături . “Am depistat 4 persoane şi le-am adus la centru. E foarte frig afară. I-am adus la adpăpost. Aveau degerături”, a declarat Cristian Paraschiv, agent superior la Poliţia Locală Târgovişte.
Oamenii  străzii au fost preluaţi şi duşi la Centrul Social de Urgenţă „Speranţa”. Angajaţii de aici i-au aşteptat pe cei înfriguraţi cu ceai cald.
“Starea lor de sănătate era bună. I-am adus la Azilul de Noapte. Aici o să bea ceaiuri calde, un duş fierbinte. Cât de periculos era pentru ei dacă îşi petreceau noatea pe străzi?  Putea intra în şoc hipotermic, urmând decesul”, a declarat Polixenia Necula, asistentă la Ambulanţa Dâmboviţa.
Cei trei oameni ai străzii vor sta la Centru în acest weekend şi după aceea vor fi trimişi din nou în stradă. Judeţul Dâmboviţa se află sub atenţionare de cod galben pentru temperaturi scăzute până pe 3 februarie. Temperaturile pot scădea şi până la -25 de grade.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu