duminică, 5 februarie 2012

ATENŢIONARE -cod portocaliu în Dâmboviţa

Codul portocaliu de vreme rea, valabil până miercuri, atinge punctul maxim în judeţul Dâmboviţa pe 6 februarie, spun autorităţile.
   <!-- more -->
Până acum, planul de măsuri gândit în cadrul Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă a dat roade şi se speră că vom trece cu bine şi peste această zi.
În momentul de faţă, doar drumul spre Sinaia a fost închis la Moroieni. Dacă situaţia o va impune, spune Florin Popescu, va da imediat dispoziţie pentru închiderea traseelor problematice. Este posibil ca în această noapte să fie închisă Autostrada A1, Bucureşti-Piteşti.
"Ninge, dar nu trebuie să ne panicăm atât de uşor. Am avut ierni şi mai grele. Trebuie să fim vigilenţi. Este foarte important să transmitem informaţia în timp real. Dacă vom avea bâlbe, nu va fi bine", a precizat prefectul Iancu Caracota.
Acesta a cerut responsabililor de la Serviciul de Ambulanţă ca nicio salvare să nu plece în misiune fără să fie contactată mai întâi Poliţia. "Să nu mai aud că o ambulanţă a rămas înţepenită pe undeva".
La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Florin Popescu, le-a solicitat primarilor să constituie rezerve de apă, astfel încât, dacă viscolul va cauza probleme reţelelor de electricitate, oamenii să nu rămână şi fără apă.
Cu o asemenea situaţie se confruntă locuitorii din Schela Mare - Moreni, care nu au apă de o săptămână, după ce conductele au îngheţat şi s-au spart. Luni, 6 februarie, în jurul orei 10.00, un nou transport de apă va ajunge la aceşti oameni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu