luni, 10 octombrie 2011

InfoGATES.proiect national pentru pasionatii de informatica

Liceenii care se simt “stăpâni” în domeniul informaticii pot participa, în următoarea lună, la proiectul naţional de tineret InfoGATES, iniţiat de Asociaţia NewProjects Târgovişte, în colaborare cu Liceul Ion Heliade Rădulescu şi Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa.
Pe lângă reprezentanţii unităţii de învăţământ-gazdă, vor participa elevi din cadrul Colegiilor Ienăchiţă Văcărescu, Constantin Carabella şi Economic, precum şi de la Grupurile Şcolare Voievodul Mircea Târgovişte şi Aurel Rainu Fieni.
“Implicăm peste 200 de elevi în activităţile proiectului, care presupun realizarea unei pagini web cu tematica «Voluntariat – 2011, Anul European al Voluntariatului» şi scrierea unor articole ştiinţifice, plecând de la cuvântul-cheie voluntariat”, precizează preşedintele Asociaţiei NewProjects, profesor Radu Tăbârcă.
Proiectul InfoGATES este finanţat de Autoritatea Naţională pentru Tineret din cadrul Ministerului Educaţiei. Cei 20.000 de lei alocaţi desfăşurării activităţilor vor fi utilizaţi în cea mai mare parte pentru organizarea unui simpozion la Sinaia, unde vor participa 75 de elevi.
Liceenii vor avea parte în cele trei zile de numeroase surprize din partea sponsorilor principali – Microsoft România şi Siveco România, dar vor fi mobilizaţi şi în activităţi distractiv-documentare în împrejurimile oraşului.
Adriana Răceanu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu