joi, 2 februarie 2012

275 de mame lasate fara indemnizația pentru creșterea copilului

Decizia a fost luată întrucât nu și-au achitat impozitele datorate către stat. Mamele vor fi repuse în drepturi în momentul în care fac dovada plății taxelor. Dacă se încadrează în cinci luni, indemnizațiile pentru creșterea copilului le vor fi plătite și pentru lunile de suspendare.
 <!-- more -->
Cele mai multe suspendări s-au operat la Târgoviște, unde sunt 200 de cazuri. Dacă beneficiarele nu plătesc impozitele în cele cinci luni de grație, vor fi nevoite să reia procedura pentru întocmirea dosarului. Au rămas de asemenea fără prestații sociale 825 de beneficiari ai alocației de susținere a familiei și 875 de beneficiari ai venitului minim garantat.
”Suspendarea se operează doar pentru neplata impozitelor pentru locuință, teren și mașină. Nu sunt incluse amenzile și taxa de habitat”, a precizat Bogdan Iancu, directorul Agenției de Prestații Sociale Dâmbovița.
Datele furnizate de primării vor fi verificate în teren de către inspectorii sociali din cadrul Agenției de Prestații. În cazul în care apar inadvertențe, primarii vor fi amendați.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu